I made this widget at MyFlashFetish.com.

 

Thursday, September 30, 2010

MemaAfKan untuK sYurGA...


Setiap hari di bumi Allah, kita berhubungan dengan makhluk lain ciptaan Allah terutamanya sesama manusia.
Jika kita seorang ibu yang bekerjaya, selalunya kita akan berhadapan dengan suami, anak-anak, rakan sekerja dan ramai lagi.
Pastinya dalam hubungan itu, kadangkala hati kita disakiti atau muncul perasaan benci kerana berlaku salah faham...

Saturday, September 25, 2010

renuNgan BersaMa..dan jaWab bersama..

keUnikannya..
Hidup yang hanya memikirkan kecantikan diri sendiri adalah falsafah hidup burung merak.. Cantiknya lebih,manfaatnya tidak setara.. Daging tidak dimakan,burung lain enggan berkwan.. Terbang xsetinggi mna,lagaknya mendabik dada.. Merak hanya ada kecantikan yg dimodal utk dibanggakan.. Jika harga diri merak adalah pada cantiknya sentiasa.. Apakah harga diri seorang insan juga bergantung kepada rupa parasnya….?? 

mase tiDAk aKAn bErpuTAr kEmbaLi...

budak2 yg lahir pd thn 70/80/90an mesti ingatmase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual bukucerita.ari ni bg list, esok mintak duitbeli walaupun cerita buku tu dah tau.

salesman susu pon camtu gak.

- kat library, budak2 mmg baca buku tpjust tengok gamba je.bile ade programNilam, sebok semua nak pinjam buku.

 
- RMT kat skola mkn x best, tp ygberduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpnblkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.

- main lwn pemadam, syg nak guna utkpadam.padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlmade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.


- cikgu pakai pembaris kuning pjg.Adepemegang kat tengah2 tp x penah nmpk cikgu pegaNg pon kat situ...


- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan...


- time pendidikan seni, lukis sume bolehtp bile time kaler sume hampeh.ade gakbuat anyaman pakai kertas warna, kolajla, ape la...

- main game 2D.super contra, supermario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tgn Boy London jd idaman, sbb boletuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang.

Tora pon best gak.Beli se mata2 nakmainan, coklat die x mkn pon.


- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan diekat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles,Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.


jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 xsmpt lyn bende2 ni..asyik ngadap tv n ps..kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent.huhu~

ni la baru zaman kita kawan2



hahahaaa....._heKmaH_...

teRaPi MinDa...